Foto-Album

Foto-Album

Hoeven voor met scheurtje in hoefwand en holte in zool

Door miep eisner, 1-1-2008.770 keer bekeken.

Mijn haflinger (13 jr) heeft sinds kort, precies in het midden bij beide hoeven een gaatje, aan de onderkant (tussen wand en zool) waar ik een vingertop in kwijt kan. Ook de hoefwand heeft in de lengte een scheur in de wand, gezien van de onderkant. Het zit niet tussen de witte lijn en de hoefwand maar in het midden van de hoefwand. Bij een hoef aan 1 zijde, bij de ander hoef aan beide zijden.


Mijn haflinger (Marko 13 jr) heeft sinds kort, precies in het midden bij beide hoeven een gaatje, aan de onderkant (tussen wand en zool) waar ik een vingertop in kwijt kan. Ook de hoefwand heeft in de lengte een scheur in de wand. Het zit niet tussen de witte lijn en de hoefwand maar in het midden van de hoefwand. Bij een hoef aan 1 zijde, bij de ander hoef aan beide zijden.
Hij is niet kreupel. Bij het stappen op de asfaltweg lijkt het alsof hij zijn hoef wat klapperend neerzet en als het ware de toon ontlast. Onderhand wordt hij 2 jaar op natuurlijke wijze bekapt. Hij staat buiten met anderen in de wei, en krijgt in deze tijd van het jaar hooi bijgevoerd.
Is dit herkenbaar en heeft iemand tips voor verzorging/bekapping?

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 







       


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl