Foto-Album

Foto-Album

Jur zijn voorvoeten in ontwikkeling

Door Michiel, 25-3-2006.1370 keer bekeken.

De eerste foto is na 10 weken ijzerloos, Jur staat snachts op stal nog en overdag op een stenen uitloop in de groep.


In ons stalforum gaf ik de uitleg zoals hieronder, er komen meer fotos bij de komende maanden:
Die dikke platte zool die hij nu heeft gaat vanzelf hol trekken, dit gebeurd meestal 4 maand nadat de ijzers eraf zijn, mits natuurlijk bekapt en mits heel veel beweging, liefs 24 uur buiten lopen in de groep. Vanaf nu moeten we dus nog een maand of 3 geduld hebben. Een hele nieuwe hoef groeit uit in 1 jaar. Zolang kan het ook duren als het tegenvalt, maar dat denk ik niet. In tussentijd rijden we in de berm waar dit kan. Sommige mensen doen voor deze overgang periode hoefschoenen aan.
Jurriën loopt nu zo gevoelig op het harde dat we er maar naast zijn gaan lopen deze week. Ik denk nu ook dat de straal oorzaak is, die heeft nooit gedragen en is nu zover gegroeid dat hij wél draagt. En daar is deze straal nog te zwak voor. Nu hij eenmaal draagt wordt hij wel tot het uiterste aangemoedigd sterker te worden. Nu is het rug probleem weg, lopen we weer, om zijn voeten te ontlasten.
Een hoefsmid zou waarschijnlijk de zool uithollen en de straal bij snijden. Is in één keer de gevoeligheid weg, zoniet dan doet een ijzer de rest. Als Jur echter nooit geen ijzers onder had gehad, dan waren zijn voeten niet zo zwak geworden.
Dus nog even geduld, het is al te zien dat de zool iets hol gaat trekken. Hier een foto van zijn linker voorvoet. Het holle is het gebogen kuiltje net achter de hoefwand. De straal wordt nog beschermd door een dikke rand in de zool, typisch een overgang hoef op weg naar gezondheid.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

22-3-06 L voorvoet
22-3-06 L voorvoet
25-3-06 L voor 1b
25-3-06 L voor 2b
25-3-06 L voor 3b
3-4 LV 1
3-4 LV 2
3-4 LV 3
3-4 LA 1
3-4 LA 2
3-4 LA 3
ante
ante
ante
ante
ante
ante
ante
   


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl