Foto-Album

Foto-Album

evolutie hoefwandresectie

Door Fred, 23-7-2007.802 keer bekeken.

Niet alledaagse therapie ivm hoefbevangenheid. Paard werd hoefbevangen door cortisonen.


Deze fotoreeks is eigenlijk een intern werkdocument, maar omdat er op het forum gesproken werd van wegsnijden van de hoornwand ivm bacteriën, en de genezing van een zogezegde verprutse hoefwand... ok het ziet er niet uit... Maar de resultaten liegen niet. Voor de resectie kon het paard amper uit de voeten, een dag nadat de dorsale wand van de voorhoeven werden geresecteerd galoppeerde het paard terug, terwijl ze dat meer dan 4 maand niet meer gedaan had!
Ok ik zou het niet bij iedere hoefbevangenheid doen, moge dat duidelijk zijn maar in dit specifieke geval wél zeer effectief!
Ik weet niet hoe ik het netjes formuleren moet, maar voor de zelfbekappers doe dit absoluut niet zonder supervisie van een hoefsmid of dierenarts.
Binnenkort een netjes en uitgebreid verslag op onze webpagina...
--
Om op de vraag van Piet te antwoorden, had ik 4 maand geleden geweten wat ik nu wist zou ik inderdaad op dag 1 zo'n actie ondernomen hebben. Ik heb een tijdje geprobeerd om mijn gebruikelijke manier die tot op heden altijd succesvol is geweest; enkel bij dit paardje leek dit niet dé manier.
Zo zie je maar, er is niet 1 manier die alle hoefproblemen oplost... we hebben nu de klassieke therapie gestart en zoals blijkt zeer succesvol tot op heden...
Op de tweede foto zie je de pre-resectie situatie. Zoals je ziet eerst de "natural" manier ...

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

resectie

     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl