Foto-Album

Foto-Album

Lolita: nog steeds gevoelige hoeven

Door Nathalie Lagasse, 14-7-2007.868 keer bekeken.

Lolita werd ontijzerd eind 2004. Ze blijft sindsdien wisselend gevoelig, bijna altijd op steentjes, soms ook op vlak beton of ongelijke bos/zandgrond, niet (of niet merkbaar) in de houtsnipperpaddock en weide. Eerst een half jaar gestrasserd, dan zelf bekapt (NB), nu komt een prof haar bekappen.


Recent (30/6/2007) heb ik de hoeven in Clean Trax ge'soaked' en nadien meteen van de dus versgewassen hoefjes foto's gemaakt.
Op het moment van de foto's is Fred door omstandigheden een tijdje niet kunnen komen. Dat leek mij de perfecte gelegenheid om te zien wat er zou gebeuren als ik de hoeven gewoon liet groeien (wat mijn dierenarts me nu ook al een tijd adviseert). De laatste 'echte' bekapping dateert dus van 18/4/2007. Sindsdien heb ik zelf eens de stralen wat bijgesneden waar ze erg begonnen te flappen en loskomen, en heb ik nog kwartierboogjes gemaakt, dat is intussen ook al bijna twee maand geleden. De hoeven blijken redelijk zelftrimmend te zijn (wisselende ondergrond: zie huisvesting), enkel de hielen blijven iets langer. En uiteraard is door het 'vrije uitgroeien' nu heel goed zichtbaar wat de problemen zijn: platte zolen, ondergeschoven hielen en flares is wat ik zelf zie, en jullie?

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Lolita
Links Voor





Rechts Voor





Links Achter





Rechts Achter





Links voor zes maand geleden
Links voor een jaar geleden
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl