Foto-Album

Foto-Album

Hoe gaat het nu met Troy?

Door trea hoex, 17-3-2007.907 keer bekeken.

Omdat ik al verschillende mailtjes heb gehad van lieve, betrokken mensen die willen weten hoe het nu met deze spaanse kanjer gaat, zal ik wat foto's plaatsen.


Met Troy gaat het super! Het is een heerlijk paard, tikje onzeker maar overal voor in. Hij vermaakt zich prima hier in de kudde, is wel laagst in rang, vooral puber Pebbles vind het een must om hem regelmatig lekker te pesten en uit te dagen voor een potje rennen.
De tinkers zijn dol op hem en vooral op wat hij kan (dekken). Zolang er geen voer in het spel is, kan hij een potje breken. hij heeft Amy (grijze tinker) tot zijn lieveling gemaakt. Naar haar bromt hij hartsverscheurend lief als we weg zijn geweest, weer terugkomen en hij Amy weer in het vizier krijgt.
Hij is inmiddels klinisch gekeurd en helemaal goedgekeurd. De osteopaat kon ook geen blokkades vinden, alleen wat spanning in de singelstreek, onderhals en borst. Allemaal op te lossen in waarschijnlijk 1 behandeling.
Met zijn eczeem gaat het; mwah. Ik heb een haaranalyse laten doen bij centrumdezon en aan de hand daarvan heeft ie wat druppels en poeders gehad. Momenteel ben ik hem aan het reinigen met schindeles leem en mineralen, maar de afgelopen week werd tie tóch een beetje kriebelig aan zijn staartwortel. Dus maar rap een eczeemdeken besteld.
We zijn begonnen met het aanpakken van zijn grootste trauma; traileren. Dit gaat erg goed. We doen het rustig aan en jagen hem er niet in onder druk. Hij mag zelf beslissen of en wanneer het veilig genoeg is. Op dit moment heeft hij er al (dankzij de clicker) met 4 beentjes ingestaan.
Verder wandelen we veel en bekijken spannende dingen, zoals waterplassen en ritselende struiken waar honden uit komen denderen (ahum.. mijn hond).
Een keer heb ik een stukje op hem gestapt in het bos, dit ging erg goed.
En verder zien we wel wat we de komende tijd gaan doen. Niks moet, alles mag!

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 




















 


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl