Foto-Album

Foto-Album

sinds half september 2006 24/7 buiten

Door clarissa ruijgrok, 3-3-2007.2875 keer bekeken.

Overzichtje van het wel en wee van buiten-winterhuisvesting. Hoe gaat het in de groep, wordt er geschuild, en laten ze elkaar wel eten, wordt er gevochten?


vorig jaar stond Kipardie nog in de stal, dit is de eerste winter dat ik haar buiten houd. Ik weet niet of ze bij vorige eigenaar ook zo buiten heeft gestaan, maar het lijkt er wel op dat ze het gewend is, die vacht die doet het goed! Ze ziet er glanzender en vitaler uit dan vorig jaar, toen was ze wat bottiger en wat plukkeriger.
Als het zonnetje schijnt , gaat ze vaak liggen, lekker soezen.
Op deze stal is ervoor gekozen om de merries en de ruinen in gescheiden groepen te houden. Soms is dat wel jammer, maar in de ruinenpaddock wordt onophoudelijk gespeeld, dan doen de merries niet zo. Het lijkt erop dat een oerinstinct bepaalt dat een merrie zuinig doet met energie, voor het nageslacht. Ik heb sinds september niets van hengstigheid gemerkt, terwijl ze dat vorig jaar nog wel vaak was, maar dan vooral als er een meneer met haar los stond.
Ik zal nog een foto maken van de manier waarop we het hooimorsen proberen te beperken, met wisselend succes... en een foto van binnen de container wanneer ze erin staan

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

sneeuw
natte vacht
uit de bak eten
mag ik ook?
allemaal schuilen
allemaal schuilen
afdak
schuilstal

soezen


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl