Foto-Album

Foto-Album

Huidtumor en rode biet

Door Els Kleverlaan, 27-8-2012.982 keer bekeken.

Huidtumor op neus hond verdwenen na voeren rode biet.


Onze hond Boy kreeg op zijn oude dag een tumor op zijn neus. Die zat op een heel onhandige plek, wegsnijden met meenemen van genoeg huid was niet te doen. Omdat Boy oud was en ook al behoorlijk slijtage aan zijn heupen had, hebben we in overleg met de dierenarts besloten het maar zo te laten en als de tumor zo groot werd dat hij er niet mee verder kon leven, hem in te laten slapen. De dierenarts adviseerde nog wel om er iets van homeopatische zalf op te smeren, misschien zou dat de groei wat kunnen remmen.
Daarom ben ik op I-net gaan spitten of ik toch niet iets kon proberen en ik stuitte op een (naar ik mij meen te herinneren) Tsjechische oncoloog die uitgedokterde pati?nten genezen had met een bietensapkuur. Het klonk mij onwaarschijnlijk in de oren, maar bieten hadden we in onze eigen groentetuin en die niet waagt, die niet wint. Boy kreeg vier maal daags 2 eetlepels gemalen rode biet door zijn voer.
In eerst instantie leek het niets te helpen, de tumor groeide sneller dan gehoopt en kreeg een bloemkoolvorm. In dat stadium ben ik gestopt met foto's maken, helaas, omdat ik dacht dat het allemaal op niets uit zou lopen. Maar we zijn toch de bieten door blijven voeren. Een maand later leek de tumor te gaan slinken, mijn man en ik merkten het vrijwel tegelijk op. Een klein halfjaar later was er nog slechts een ontkleurd plekje waar de tumor eens had gezeten.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

12 oktober 2008
7 januari 2009
13 februari 2009
Boy en Bessie
 


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl