Foto-Album

Foto-Album

Fantastische trektocht in Roemeniƫ, 31juli tot 7 augustus

Door Maria Delavega, 8-8-2011.1272 keer bekeken.


Een weekje zwerven door de Roemeense bergen, slapen in tentjes op de poiana's (hoogvlaktes) tussen de herders met hun waakzame honden die ons en onze honden nauwlettend in het oog hielden, hun geiten, varkens en schapen en wellicht ettelijke bere-en wolvenoogjes die ons door het dichte struikgewas in de gaten hielden, beleefden we een week om nooit meer te vergeten. We bezoeken er de herders, mogen zelf de geiten melken (althans een poging tot...) en rijden er door grote zigeunerkampen die in de bergen verblijven om braambessen te trekken.
De sublieme kookkunsten van de Roemeense Maria Ciurba zorgden ervoor dat er wat overbodige kilo's aan mijn lijf bleven plakken, maar deze werden zonder moeite gedregen door mijn trouwe vriend voor een week, de Poolie, die ik enorm zal missen.
als de paarden ons niet moesten dragen, liepen ze met z'n 14 vrij rond ons en genoten van het samenzijn onder elkaar.
Ook de hondjes Nustiou (de kleine die er zelf voor gekozen heeft om met ons mee te gaan, wellicht omdat hij van ons meer eten en lekkers kreeg dan van z'n baas) en de twee Roemeense schaapherdershonden Zaikoe en Rodica, volgden ons trouw op de voet als bescherming tegen de beren en wolven (de kleine kon toch geweldig gemeen blaffen :-)). 's Avonds zorgden enkele grote kampvuren voor de gezelligheid en bescherming tegen de roofdieren voor onze paarden. De flessen Tjuica en Vicinata vloeiden rijkelijk waardoor straffe verhalen boven kwamen aan het kampvuur en ons helemaal in sfeer brachten.
Het was een week om nooit meer te vergeten en ik hoop dat er zo nog veel zullen komen. Hopelijk blijven de trektochten een succes en zullen we in de toekomst nog veel mensen mogen begeleiden door dit prachtige, mysterieuze land. Normaal gezien is het gebied niet toegankelijk voor toeristen, maar we worden begeleid door plaatselijke Roemenen (uit het zadelmakers atelier van Wilfried Acke) die het gebied op hun duimpje kennen en ook 's nachts over ons waken. Zij rijden een deel van de weg mee met de houten kar en de huifkar en 's avonds komen we samen toe op dezelfde plaats.
Bij genoeg interesse kunnen er op elke datum tochten georganiseerd worden van 10 mei tot eind september. Tijdens de winter als er genoeg sneeuw ligt, worden er ook stertochten vanuit de chalet in Gurghiu georganiseerd en trekken we met de slede door de sneeuw.
Meer info: http://www.aw-net.be/

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 




















































       


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl