Foto-Album

Foto-Album

Van twee naar vier.

Door Els Kleverlaan, 28-6-2011.833 keer bekeken.

Boully en Willem krijgen er twee maatjes bij.


Half mei hebben we 2 shetlanders geadopteerd; Lotte (merrie, 15 jr) van ca. 1.10 m, Arco (ruin, 4 jr) van nog geen 90 cm. Ze komen de fjorden Willem (ruin, 10 jr) en Boully (ruin, 23 jr) gezelschap houden.
De eerste dagen heb ik "de kleintjes" apart gehouden achter een draadje in de helft van de bak. Daarna heb ik ze bij Willem gezet. Dat leek eerst goed te gaan, tot Willem het verschrikkelijk op zijn heupen kreeg en Lotte door het schrikdraad heen joeg.
Vervolgens heb ik de shetten niet meer bij Willem gezet, maar bij Boully op het land. Dat ging prima. Dit met het idee dat ik daar t.z.t. dan ook Willem bij zou kunnen introduceren. Maar Willem is op dit moment bevangen en die durf ik dus niet op het gras te zetten.
Daarom heb ik een hoge poort in het draad gemaakt waar de shetten gemakkelijk onderdoor kunnen en de fjorden niet. Kleine Arco vindt dat helemaal fantastisch, die struint overal rond, maar Lotte durfde er tot gisteren niet onderdoor.
Gisteravond echter, stonden er opeens twee shetten in de stal en twee fjorden ervoor. Zonder enig gedoe lijken ze elkaar te accepteren. Nu is Lotte heel hengstig, dat zal ook wel in haar voordeel zijn. De kleintjes wandelen in en uit en staan met de fjorden te groomen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
De fjorden jagen af en toe achter Arco aan, maar die verblikt of verbloost daar niet van. Hij is razendsnel, wendbaar en slim en laat zich niet in een hoek drijven. Ook is hij hondsbrutaal, want i.p.v. zijn eigen hooi te eten, jat hij het liever bij Willem uit de mond en gaat er dan van door.
Ik ben best heel blij met mijn kleine kudde en hoop er nog lang van te mogen genieten!

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Lotte
Arco
Willem en Arco
Willem, Arco en Lotte
Bak van boven af gezien.
Arco, Lotte en Boully
Lotte
Lotte
   


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl