Foto-Album

Foto-Album

bevrozen drinkwater... een idee

Door Katrien Imbrechts, 17-12-2009.2462 keer bekeken.

Mijn vriend Rudi had afgelopen maandag een dagje vakantie... hij is de hele dag in de weer geweest op de wei en maakte dit bad... het is nog in de testfase, maar ik wou het graag met jullie delen.


de meesten van ons proberen hier een oplossing voor te vinden: hoe houden we het drinkwater zo lang mogelijk ijsvrij? wij hebben geen stromend water en geen electriciteit op de weides, dus elke dag bidonnetjes water aandragen. (in de zomer hebben we grondwater met een handpomp, maar die is nu buiten gebruik uiteraard)
Rudi heeft met waterbestendige multiplex en een hele hoop isolatie deze creatie gemaakt. Hij heeft van alles foto's genomen (met de gsm dus ik hoop dat ze duidelijk zijn). tot slot een deksel erop met aan de binnenzijde ook isolatie die waterbestendig is. Er blijft een vrij kleine opening om uit te drinken en bij te vullen.
Nu maar hopen dat het niet gesloopt wordt....
Frans zei in het topic op het forum dat isolatie wel de 'warmte' langer vasthoud, maar zonder verwarmingselement bevriest uiteindelijk alles. Hij zal wel gelijk hebben... maar toch vandaag, na 4 dagen vorst, is het water in dit bad nog niet bevrozen. We vullen bij met koud water. Wat ons betreft is het tot hiertoe geslaagd. Alle andere drinkplekken (ook in de stal, uit de wind) zijn dichtgevrozen.
Moest iemand ons kunnen helpen aan een idee/tips ivm tracing (ken er niks van, maar warmtegeleidende draden) dat zou kunnen werken op één of andere (auto) batterij... dan zou dit nog kunnen worden ingebouwd.
tot slot nog paar foto's van onze paardjes deze middag in de sneeuw...
en niet te vergeten: onze beste wensen aan iedereen !!!
Katrien en Rudi

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

bak foto 1
close-up isolatie
stap 3 : bad erin
deksel op de bak
in gebruik
in gebruik 2
Jeanne en Dannique
Io
Tony pony
de beste wensen !!


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl