Dit venster is bedoeld om op deze pagina te reageren, maar niet voor het stellen van vragen, het plaatsen van algemene opmerkingen of het aangaan van discussies. Voor vragen en onderlinge discussies kun je terecht op ons forum of chatbox, voor algemene opmerkingen op ons gastenboek.
Nieuwe reacties kun je via RSS automatisch in je newsreader ontvangen.

Naam: Max.tekens
8
Muguetdinsdag 4 maart '08, 11:55 
Geweldige foto's Nathalie ! Ik denk inderdaad dat Huppel jou als deel van de 'familie' ziet... mooiiiiiii.

Ansvrijdag 29 februari '08, 22:46 
Nog een voorbeeld. Geen paard maar een ezeltje. PĂȘte liep vroeger bij een ezel en hertjes. Toen ze verkocht werd bleef de ezel alleen achter bij de hertjes. En zocht hij aansluiting bij de hertenkudde. (daarvoor bij het paard) En ging mee liggen 'herkauwen' bij de hertjes. Inclusief mondbewegingen!!

Diestelmans Liesbetvrijdag 29 februari '08, 21:19 
Amai, Nathalie wat groeit die Huppel snel, en wat een veulen-leven een droom voor elk paardje!!!

Marianne Laenenvrijdag 29 februari '08, 19:47 
Dus Parelli is mimicry van Peckham?

Coralievrijdag 29 februari '08, 19:34 
Hoi,
Een ruin van een vriendin van mij liep samen met een ram. De ram zocht te spelen met de ruin, en deed een sprongetje en vervolgens met hoofd laag stote hij naar voren naar de ruin toe. De ruin ging dit nadoen!! Gooide zijn hoofd omhoog en daarna naar beneden terwijl hij een of meer stapjes naar het rammeltje deed. Erg leuk om te zien. De ruin was al wat ouder, minstens 6 jaar.

e m kraakvrijdag 29 februari '08, 11:23 
Mimicry komt dus idd, zover mij bekend, bij paarden niet voor.
Leren door nadoen natuurlijk wel. Daar is ook best veel over bekend. Het is ook al een oude truuk om een paard je dat iets leren wilt, dat m.b.v. een ander paard dat het al kent te doen, bijv., aangespannen (in 2span met veteraan), maar ook in dressuur werkt dit.

e m kraakvrijdag 29 februari '08, 11:19 
Leren door nadoen heet echter geen mimicry.
Met mimicry worden evolutionaire mechanismen van nabootsing van soorten onderling bedoeld. Zo zijn er de 'mimicry van Bates' waarin ongevaarlijke soorten op gevaarlijke lijken en de 'mimicry van Peckham' waarin predatoren op prooidieren lijken en nog enkele andere. Het gaat bij mimicry dus steeds om een soort van vermomming als vorm van nabootsing.

Coulashdonderdag 28 februari '08, 23:22 
hoeveel tijd zit er \tussen foto 1 en 5?
In ieder geval 230 kg, 50 cm benen, 2 beste achterhammen en een 18x zo grood hoofd! HIHI